-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16381 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا فال حافظ حقيقت دارد و درست است؟

پيش از بيان درست بودن استفاده از فال حافظ و حقيقت داشتن آن بايد توجه داشت كه عادت نمودن به استفاده از فال حافظ يا حتي استخاره به قرآن كه مورد تأييد شرع نيز ميباشد، چندان صحيح به نظر نميرسد. جايي كه انسان بايد از نيروي عقل و خرد استفاده نمايد و يا از تجارب و آگاهي ديگران با مشورت از ايشان بهره گيرد، بايد به همان عمل نمايد.

ديوان حافظ چند جهت مثبت دارد و به همين خاطر ميتوان از آن به عنوان فال نامه نيز استفاده نمود.

1 - غالب غزليات و اشعار حافظ مثبت نگراست و مثبت نگري در زندگي خوب و پسنديده است و در روايات نيز به داشتن حسن ظن ترغيب شده و از داشتن سوء ظن نهي شده است.

2 - غزليات حافظ چند پهلو و چند معنا است و ميتوان از اشعار او تفسيرهاي متعدد نمود و هر كس به فراخور حال و عقل و انديشه خود از آن معنايي برداشت ميكند.

3 - به گفته خود حافظ، اشعار او مضامين آيات قرآني و برگرفته از آنها ميباشد و آنچه در سينه خود از آيات قرآني حفظ نموده در غزليات خود بيان نموده است.

نديدم خوشتر از شعر تو حافظ

به قرآني كه اندر سينهداري

به همين خاطر اشعار او از حقايقي خبر ميدهد.

شايد بدين خاطر باشد كه از او به لسان الغيب ياد شده است.

با توجه به اين نكات، ديوان حافظ بسيار ارزشمند است و ميتوان از آن به عنوان فال و بيان حال خود بهره گرفت.

اما بايد توجه داشت كه توقع پيشگويي از حافظ و غيبگويي از او، توقعي سادهلوحانه و عبث است، توقع ما از حافظ آن است كه به شيريني ابيات و سخنانش، تلخيهاي روزگار از كام ما بزدايد و با شيريني سخنانش، انديشهاي نو و معرفتي تازه در ما بيافريند. معرفتي كه ما در دنياي كنوني بيش از هر زمان ديگري به آن نيازمنديم.

رويكرد ما به حافظ، رويگردي از سر اخلاص و محبت به كسي است كه چون معلمي عزيز ميتواند گره از مشكلات فكري گشوده و از آلام روحيمان بكاهد و در اين راه هيچ گاه نبايد حد اعتدال و ميانه روي را در استفاده از آن فراموش كنيم.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.